Individueel maatwerktraject


Voor (uitzonderlijk) hoogbegaafde kinderen tussen 5 en 12 jaar.

In een maatwerktraject is er ruimte voor grote gedachtesprongen, diepe vragen en de mogelijkheid om een andere kijk op dingen te hebben of ineens een andere weg in te slaan. Het doel is dat we allerlei interessante dingen leren, bevragen en maken met veel plezier. Altijd spelenderwijs, zonder druk of moeten, vanuit de intrinsieke motivatie van het kind. Ik motiveer nieuwsgierigheid en ga hierin mee op onderzoek uit naar de vragen waarmee het kind komt.

Geschikt voor kinderen die een unieke leer- en/of ontwikkelvraag hebben vanwege dubbel diagnose of sterk asynchrone ontwikkeling. In een maatwerktraject kan ik de lessen volledig afstemmen op de intrinsieke motivatie, uiteenlopende interessegebieden en leersnelheid van het kind. Deze lessen zijn traumasensitief en ik houd rekening met prikkelgevoeligheid. 

Tarief per op maat gemaakte les van 1 uur: 55 euro (inclusief voorbereidingstijd).

In een maatwerktraject start ik altijd met een kennismakingsgesprek met de ouder(s)/verzorger(s). In dit gesprek probeer ik een duidelijk beeld te krijgen van het kind en hoe hij/zij leert, denkt, ziet, ervaart en handelt. Ik kijk vooral vanuit de visie van Dabrowski en de overexcitabilities; psychomotorische, zintuiglijke, intellectuele, verbeeldende gevoeligheden. Daarnaast hoor ik graag zoveel mogelijk over de interessegebieden van het kind en alles wat opvalt aan zijn/haar ontwikkeling. Ook vraag ik naar de zichtbare zijnskenmerken van (U)HB. Zodoende krijg ik een duidelijk beeld van het begaafde ontwikkelpotentieel, waarop ik vervolgens de lessen ga afstemmen. Mocht er al sprake zijn van duidelijke interessegebieden, dan kan ik de lessen daarop laten aansluiten. In dit gesprek spreken we samen af uit hoeveel lessen het traject gaat bestaan.