Introductie

Mijn naam is Elisabeth Knopper, ik ben 37 jaar en woon met mijn dochter en mijn vriend in Zutphen. Ik heb INFINITE CREATIONS opgericht met als doel kinderen te motiveren en assisteren in het aanspreken van hun grenzeloze creativiteit in denken en doen.

Ik weet uit ervaring hoe het is om op te groeien zonder passende creatieve en cognitieve uitdaging. Toen ook mijn dochter door het gemis aan deze uitdaging meerdere keren uitviel van school, besloot ik het roer om te gooien en mij grondig te verdiepen in begaafdheid, emotionele intensiteit en neurodivergentie. Ik ontdekte gaandeweg mijn eigen intrinsieke motivatie en hoe ik van daaruit op een heel andere manier dan gemiddeld tot leren kom. Mijn aanvankelijke moeilijkheden op het gebied van hoogbegaafdheid (faalangst, perfectionisme, bore-out) werden brandstof voor mijn zoektocht naar gepassioneerd leren, met ruimte voor eindeloze creativiteit. Dit heb ik omgezet in uitdagende lessen waar kinderen vanuit intrinsieke motivatie aan de slag kunnen gaan met creatief en cognitief prikkelende materie.

Naast INFINITE CREATIONS werk ik als beeldend kunstenaar in mijn atelier aan de Rozengracht 28 in Zutphen. Ik schilder, teken, maak collages en kleine sculpturen van keramiek. Bovendien heb ik in 2021 mijn eerste psychologische roman geschreven en schrijf nu aan mijn tweede boek.