Uitdagend onderwijs voor (U)HB kinderen

 

UNIEK LESPROGRAMMA

Ik bied een uniek en uitdagend lesprogramma waarin we grote schrijvers, denkers, kunstenaars, filosofen en wetenschappers ontdekken. Deze lessen ontwerp ik zelf en laat ik aansluiten op de interesses van de kinderen. Ik creëer de lessen voor de desbetreffende doelgroep en houd hierbij rekening met de leeftijd en het cognitief niveau van de kinderen.

 

OPBOUW

In het eerste deel van de les geef ik een interactieve lezing van ongeveer 30-45 minuten over o.a. filosofie, kunstgeschiedenis, wereldliteratuur, psychologie, klassieke cultuur en geschiedenis. Ik laat hierbij ook afbeeldingen en korte video’s zien ter illustratie. Tussendoor is er ruimte voor vragen, opmerkingen of gesprekken met elkaar. Als docent zet ik de lijnen uit waarlangs we leren, maar er is veel ruimte voor out-of-the box denken, doen en experimenteren!

Het tweede deel van de les bestaat uit een actieve opdracht om de les te verwerken. Je bent vrij om dit op jouw manier te doen. Je kunt een essay schrijven, een gedicht, een tekening of ontwerp maken of iets heel anders. Het gaat erom dat je op jouw manier aan de slag gaat met de leerstof. Ik bied allerlei materialen aan om mee te werken. Als je het fijn vindt werken mag je ook een laptop/tablet van thuis meenemen. Mocht je het juist fijn vinden om een kader te hebben, dan help ik je met het kiezen van de vorm hiervoor.

 

ONDERWERPEN

Filosofie, kunstgeschiedenis, wereldliteratuur, psychologie, geschiedenis, klassieke cultuur en nog veel meer! We bespreken het idee van Plato’s grot, de psychologie van Jung, duiken in het Griekse alfabet en de Ilias van Homerus, ontdekken wat de grote schrijvers van de afgelopen eeuwen zijn en bekijken waarom Picasso een interessant kunstenaar is ook nog in deze tijd. Ik leid de kinderen langs een oneindig aantal bijzondere thema’s en bied hen alle ruimte om hun eigen ideeën hierbij te ontwikkelen.

 

KOSTEN

€ 280,- voor 8 lessen van 2 uur.